Wielervereniging de Rouleurs Ulvenhout houdt zich bezig met de recreatieve beoefening van de wielersport. Dit betekent dat we een toerfietsvereniging zijn die vooral voor haar eigen leden tochten organiseert, meestal rondom Breda.

De vereniging bestaat ruim 40 jaar en heeft in die tijd een grote bekendheid verworven bij toerfietsers in de wijde omgeving van Breda. Onze vereniging heeft ongeveer 120 leden, veelal mannen in de leeftijd van 20 tot 70 jaar. Toch hebben we bij de Rouleurs ook een tiental vrouwelijke leden die in de grote groep hun tochten meetrappen. De Rouleurs heeft een trouw ledenbestand; veel leden zijn al jarenlang lid, natuurlijk omdat ze het leuk vinden om met hun vereniging mee te rijden. De vereniging vind het ook belangrijk om de leden actief bij de organisatie te betrekken. Dat blijkt onder andere uit onze tochtencommissie en de redactiecommissie.

Elk jaar worden door onze vereniging een 10-tal toertochten verreden, waarvan er enkele zijn die jaarlijks terug komen. Onze tochtencommissie stelt ieder jaar een eigen kalender samen met vaak weer nieuwe tochten, waarbij de lengte varieert in afstand van 75km tot pakweg 220km.

Buiten deze kalenderritten wordt door Rouleurs iedere zondagmorgen een vaste trainingsrit van 70 km gereden. Deze rit start altijd in Ulvenhout op het Dorpsplein (let op de vertrektijden) en voert via het tweede opstappunt in Bavel, door Gilze, Baarle-Nassau, Ulicoten en Chaam weer terug tot Breda. Voor veel mensen uit de regio vormt het voorbijtrekkende rood-wit-groene lint een vertrouwd beeld op de vroege zondagmorgen. De Rouleurs zijn al van verre herkenbaar op de weg, mede dankzij onze karakteristieke clubkleding.

Natuurlijk houden we ons aan de verkeersregels en rijden altijd twee aan twee. We rijden in drie snelheidsgroepen: de C-groep rijdt met een gemiddelde snelheid van 28 km/uur en legt de nadruk op het sociale karakter en de gevarieerdheid, diversiteit en schoonheid van de tochten, een relatief grote groep toerfietsers (de B-groep) rijdt gemiddeld 30 km/uur en dan de snelle rijders (de A=s) die rond de 36 km/uur gemiddeld rijden. Iedere Rouleur sluit zich aan bij de groep waar hij /zij in thuis hoort.

Als je belangstelling hebt om eens een keer mee te rijden, meld je dan aan bij het secretariaat. Hier kan je ook terecht voor allerhande informatie die je niet op onze site kan vinden. Als je na een paar keer meerijden lid wil worden kan je gebruik maken van het inschrijfformulier op deze site.