Om te gaan fietsen ben je van niemand afhankelijk, je pakt je fiets en stapt op. Je kan gaan waar je wil en zolang je maar wil. Je bent van niemand afhankelijk en dwingt niemand je tot snelheden die niet wil.
Dat is allemaal waar, maar er is meer….. Door je aan te sluiten bij een vereniging is er veel meer stimulans om te gaan fietsen. Neem nou de zondag-morgen, het kan zo gek niet zijn of er zijn wel Rouleurs die het vaste rondje rijden. Weer of geen weer! Wat dacht je van de gezelligheid van het rijden in een groep. Altijd aanspraak en altijd de mogelijkheid informatie uit te wisselen. Doordeweeks rijden Rouleurs ook samen op dinsdag en donderdagavond. Je kan met een kleiner groepje op een andere dag kiezen om een eigen tocht te gaan rijden. Binnen de vereniging worden afspraken gemaakt om b.v. Belgische klassiekers te rijden. Samen regel je het vervoer.
Verder is het ook leuk om je sportieve prestaties aan die van anderen af te kunnen meten, en samen te kunnen delen. In de winter rijdt een deel van ons peloton gewoon iedere zondag de vaste ronde, maar er is ook een steeds grotere groep Rouleurs die de mountainbike pakt en samen afspreekt om ergens in de regio een veldtocht te rijden.


Als toerfietsvereniging zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). ntfu logoZe behartigen onze belangen en we zijn automatisch goed verzekerd tijdens alle tochten. Ben je lid van de Rouleurs, dan ben je vanzelf ook lid van de NTFU. Dat betekent dat je ook korting krijgt bij deelname aan andere bij de NTFU aangesloten verenigingen. Ook wordt je op de hoogte gehouden van alle tochten die onder de vlag van de NTFU georganiseerd worden. En dat zijn er heel veel.
Het lidmaatschap van de Rouleurs loopt in principe vanaf 1 maart tot 1 maart het jaar daarop. De contributie wordt ieder jaar op de ledenvergadering vastgesteld en staat vermeld op het inschrijfformulier.

Door je bij de Rouleurs aan te sluiten komt er zeker meer regelmaat in je fietsprestaties en zal er waarschijnlijk meer afwisseling in je tochten komen.