Verslag clubwedstrijd zondag 12 april 2015
Een bijzonder slechte zaterdag, een dag voor de clubwedstrijd. Zwaar bewolkt en flinke buien. Geen goed vooruitzicht voor de dag erna. ’s Morgens vroeg de gordijnen open schuivend kon meteen de conclusie getrokken worden: “prima fietsweer”. Een garantie voor een grote deelname aan onze jaarlijks clubwedstrijd?


En inderdaad we telden ’s morgens om 08.30 uur 7 A- en 12 B-rijders aan de start.
Veiligheid vooVerslag clubwedstrijd zondag 12 april 2015r alles, daarom had Cees Verheijen de avond ervoor de bochten  weer schoongeveegd en het parcours gereden en op onregelmatigheden gecontroleerd.
De verkeersregelaars stonden ook dit jaar weer op tijd op de cruciale plaatsen zodat om 08.30 uur het startsein aan de Putvenseweg gegeven kon worden. De 19 leden van onze Vereniging vertrokken in de A-categorie voor 7 ronden (36.4 km) en de B-categorie voor 6 ronden (31.2 km). Dit jaar geen een dame in het peloton, t.w. Marinette Oomen.
In de eerste rond meteen een demarrage van Koos, Ruud en Peter. Zij werden weer snel ingelopen. Er volgden enkele ronden in een rustig  tempo. In de vierde ronde wederom een demarrage van Nico en wederom Ruud. Ook dit keer werden zij snel teruggepakt. In de voorlaatste ronde brak het peloton in twee stukken en werd de eindsprint voorbereid.
De B-rijders kwamen op de finish afgestormd waar Frans Schuurbiers verrassend  de sterkste bleek. Marinette had zich sterk staande gehouden tussen al die mannen zij werd knap 10e.
De deelnemers in de A-categorie hadden nog een ronde te gaan. Tot op de finish bleef het erg spannend. De sprint werd zeer ver ingezet. Uiteindelijk was Toine voor het derde jaar in successie naast de eer met de bloemen en beker aan de haal ging.
Na afloop werden in Brasserie van camping Buitenlust onder het genot van de inmiddels traditionele koffie en appeltaart nagepraat op de wedstrijd. Natuurlijk  werden eerst de verkeersregelaars en Cees Verheijen bedankt voor hun ondersteuning. Daarna werden, met een korte terugblik op de wedstrijd, de bloemen aan de winnaars uitgereikt door onze immer glunderende rondemiss Anneloes van Wingerden met de daarbij behorende beker voor de winnaar en bijbehorende wisselbeker. Leuk dat hierbij ook enkele leden aanwezig waren die niet aan de wedstrijd hadden deelgenomen.
 De volledige uitslag:

 

Categorie A Categorie B
1. Toine Mentink   1. Frans Schuurbiers
2. Gerald van Engelen   2. Jos Wouters
3. Jean Paul van den Bliek   3. Kees van Wingerden
4. Rinus Ansems   4. Rinie Bulkmans
5. Raoul Alblas   5. Ruud Janssens
6. Hugo Kerckhaert   6. Koos Polak
7. Nico Zaal   7. Ad Koijen
    8. Jo Timmermans
    9. Franc van Gurp
   10. Marinette Oomen
   11. Peter Bakker
 

 12. Herman Brans

Johan