Verslag clubwedstrijd zondag 14 april 2013

De avond voor de wedstrijd regende het voortdurend. Ondanks de goede voorspellingen zag het er somber uit, echter deze ochtend was het droog en zelfs een beetje te warm met om 07.30 uur al 13 gr. Reden voor 15 leden om vroeg op te staan en zich naar het vertrek van onze jaarlijkse clubwedstrijd in het Chaamse bos te spoeden. Veiligheid voor alles, daarom had Kees Verheijen de avond ervoor de bochten  weer schoongeveegd.

De verkeersregelaars stonden ook dit jaar weer op tijd op de cruciale plaatsen waardoor stipt om 08.30 uur het startsein aan de Putvenseweg gegeven kon worden. De vijftien leden van onze Vereniging vertrokken in de A-categorie voor 7 ronden (36.4 km) en de B-categorie voor 6 ronden (31.2 km). Helaas dit jaar geen enkele dame in het peloton.

 

Vanaf het allereerste begin was het tempo al behoorlijk hoog. Reeds bij het ingaan van de tweede ronde trok, wie anders, Rinus Ansems er tussenuit. Toine Wentink reageerde alert en kroop bij Rinus in het wiel. Gezamenlijk hielden zij het tempo dusdanig hoog dat ze de zes ronden met een gemiddelde van 38 km per uur aflegden. Achter hen ontstond een mooie groep met deelnemers uit de verschillende categorieën. Voor enkele van de overige deelnemers was dit een maatje te groot. Blijkbaar heeft de winter voor hen te lang geduurd en hadden zij te weinig kilometers in de benen.

 

Eerder genoemde groep bleef tot het eind bij elkaar waardoor het aan kwam op een sprint waar Kees van Wingerden zich de sterkste van de B-categorie toonde. De remedie volgens Kees is : ’s nachts werken en dan Marokkaanse thee drinken. De overige ereplaatsen waren voor Jos Wouters en Ad Koijen.

De deelnemers in de A-categorie hadden hierna nog een ronde te gaan. Rinus en Toine lieten het ook op een sprint aankomen die Toine in zijn voordeel besliste.

Bijzonder om te vermelden is dat Toine in zowel 2010 als 2012 winnaar was in de B-categorie en dit jaar dus in de A-categorie.

 

Na afloop van de wedstrijd werden in het restaurant van camping Buitenlust onder het genot van de inmiddels traditionele koffie met appelcake de prijzen uitgereikt. Allereerst werden de de verkeersregelaars en Cees Verheijen bedankt voor hun ondersteuning. Daarna werden, met een korte terugblik op de wedstrijd, de bloemen aan de winnaars uitgereikt door onze rondemiss Anneloes van Wingerden met de daarbij behorende beker.

 

De volledige uitslag:

A-Categorie: 1. Toine Wentink, 2. Rinus Anssems, 3. Kees Verheijen, 4. Hugo Kerckhaert en 5. Frans Schuurbiers.

 

B-Categorie: 1. Kees van Wingerden, 2, Jos Wouters, 3. Ad Koijen, 4. Frank van Gurp, 5. Ruud Janssens, 6. John de Kort, 7. John Huijbregts, 8. Jo Timmermans, 9. Herman Brans en 10. Frans Schultink.

 

Johan