Im Westen Nichts Neues

Zondagmorgen om 7:30 uur vertrokken vanaf de kerk richting het westen. Temperatuur 3 graden (bij John de Kort).
Na een tijdje fietsen bleek de koffiestop in Oude Tonge te zijn. Gelukkig fietsen we het eerste gedeelte van de tocht tegen de wind in. Door de grote opkomst (40 personen) had baas Harry besloten met twee groepen te rijden, met tenminste 100 meter open ruimte.


Die open ruimte was niet voor iedereen hetzelfde. Een paar goede kopmannen vonden het fijn om tegen de wind in te rijden. Alleen als je achter Fransje zat, leek het of je zelf de kopman was.
Het was een hele mooie en interessante rit die de wegkapitein had uitgezet. Veel binnenwegen, zelfs een brug waar iedereen overheen moest lopen. Soms dacht ik zelfs in Limburg te zijn, dijk op, dijk af. Doordat we moesten lopen op de brug, hadden veel fietsers de behoefte een plaspauze te nemen.
Het was jammer, dat je goed op de weg moest letten, want de echte Nederlandse luchten, waren in alle kleuren en vormen te zien. Regen, hagel, overal zag je van die slierten hangen. Compliment voor de wegkapitein, die ons er bijna droog doorheen loodste.
In Oude Tonge snel een stukje appeltaart met slagroom en 2 consumpties genuttigd. Aan sommige tafels waren de gesrpekken zeer direct en duidelijk, maar daardoor wist je ook waarom sommigen veel stonden op hun fiets ipv op hun zadel te zitten.
Terug naar Ulvenhout ging het bijna vanzelf. De wind in de rug.  Je hoefde bijna niet te trappen. Toch vond ik het mooi, dat jullie mij i.p.v. een bosje tulpen na mijn ski-ongeluk, mij volledige akkers met tulpen lieten zien. Hiervoor mijn grote dank.
Terug in Ulvenhout hebben sommige mensen bij Marie nog een paar goede suikers genuttigd. Het was een zeer aangename en gezellige toertocht. Bedankt voor het uitzetten hiervan en ik hoop dat de volgende net zo interessant zal zijn.

Groetjes Kees