Dat gaat naar Den Bosch toe

 

Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve Gerritje, dat gaat naar Den Bosch toe zoete lieve meid.

Op zondagochtend 25 augustus 2013 om 07.00 uur klikken 30 Rouleurs bij de kerk in Ulvenhout de schoentjes in de pedalen. Vandaag staat de traditionele tocht naar Den Bosch op het programma. Een rit met verrassingen en vergissingen gaat het worden. Zo zien we op het marktpleintje de volgwagen klaar staan. Maar wat schetst onze verbazing. We gaan toch niet naar Limburg zeker! De kleine vrachtwagen van Marco, van onze hoofdsponsor, juist ja, die voor al uw kunststof keukenbladen,  gaat achter ons aan rijden. Blijkbaar is Herman weer van plan om onderweg een tijdje de fiets aan de haak te hangen. We gaan het zien.
Onder aanvoering van Franc stuiven we richting Dongen geloof ik. Het spijt me, uw verslaggever is tijdens de pauze overvallen met een verzoek. Jo, vind je het leuk om het verslag te schrijven. Nee, geef ik aan, maar ik doe het wel. Helaas heb ik helemaal niet opgelet welke route we hebben gevolgd. Nou kan ik dat in zijn algemeenheid al nooit bijhouden, dus terughalen wat geweest is lukt zeker niet.   Meestal fiets ik, net als de meesten denk ik,  achter de meute aan en kan na afloop het traject absoluut niet nafietsen. Na wat lussen en slingers komen we via de Moer en langs Loon op Zand en De Guldenberg bij de paardenrennen. Geen doorgang maar wij mogen er langs en dan toch weer niet. Volgende straatje links af en weer een barrage en een opstopping van auto’s. Dan maar door richting IJzeren Man bij Vught en van daar met een omweg weer op de oorspronkelijke route. In de uitnodiging is ons zon met wel 30 graden beloofd. Het blijft kil en bewolkt als we Den Bosch eindelijk zien liggen. Het tempo is straf en Franc maakt zich zorgen over de snelheid. Waarschijnlijk komen we te vroeg bij de koffie. Waar is dat dan Franc? Den Bosch is toch daar. Niks ervan, we koersen door naar Esch. Hier breekt de zon door en we kunnen op het terras van onze Bossche Bol gaan genieten.  Tja, de ober schrikt er al van. Hij heeft alleen appeltaart besteld.
De terugweg gaat wederom in een stevige tred met Kees van W en Jan van Riel op kop. Jan maakt nog een keer zijn gebruikelijke vergissing. Hij rijdt rechtdoor waar we bij twee keer fluiten naar rechts moeten. Gelukkig gaat alles goed . Wakker blijven Jan. Het snelle schema maakt dat we na precies 140 kilometer al om 12.30 uur in Ulvenhout aankomen.  Voor de Bossche Bollen blijft alleen Willemstad nog over. Bij de sluitingsrit gaan we lunchen.
Leuke rit, bedankt Franc.

Jo Timmermans