HUIJBERGEN “Omdat tie zo mooi is en blijft”

De toertocht naar Huijbergen blijft iets magisch houden. Het is de eerste (echte) toertocht van het nieuwe seizoen met altijd een grote opkomst en wisselende weersomstandigheden.
Ook heeft de tocht iets routinematigs want waar was het verslag??

Niemand had zich aangediend om voor dit jaar de belevenissen op te tekenen, omdat deze rit een routine rit (klus) is (geworden)?
Of was er misschien, buiten het feit dat er geen verslag was, weinig te melden?

Nee dat verdient deze prachtige Rouleurs klassieker niet!

De dag was fris en zonnig.
De tijd was verzet naar de zomertijd dus dat uur tijdsverschil was zeker voelbaar. Half negen vertrek voelde als….inderdaad half acht!
Zoals gebruikelijk een grote opkomst, zo groot zelfs dat er besloten werd om na de pauze de groep op te splitsen in twee pelotons! Ongekend!
De route liep langs Rijsbergen, Klein Zundert, onderlangs Sprundel en Rucphen, door Schijf, bovenlangs Essen en uiteraard ontbrak de kasseien strook in Essen-Hoek niet, vraag is alleen of die er volgend jaar nog ligt. Mogelijk dat de “kinderkopjes” plaats moeten maken voor het luxe asfalt. Ook in België timmeren ze nog altijd aan de weg.
Aangekomen bij de Kiekenhoeve cq Karrenmuseum was de tafel alweer gedekt voor de Bee en Cee Rouleurs,  alwaar de vlot uitgeserveerde boterhammen met ham (hesp) of kaas en de koffie/thee/cola als vanouds smaakte.

De route terug (in twee pelotons!) ging zoals altijd “over” de Kalmthoutse Heide, uiteraard via Kalmthout, bovenlangs Wuustwezel en Loenhout om uiteindelijk bij Meersel-Dreef de grens weer te overschrijden.
Moe maar voldaan werd de finish lijn in Ulvenhout na ruim 100km en om 13:00u weer bereikt en kon een ieder op een of andere manier verder gaan genieten van deze zonnige zondag.

Het seizoen 2014 is officieel geopend!
Volgend jaar deze rit maar weer…………“Huijbergen for ever”


Marcel