Seizoensafsluiting


Zondagmorgen 29 september, het Dorpsplein bij de kerk van Ulvenhout, een dertig tal Rouleurs verzamelde zich voor de seizoensafsluiting.
Het weer: zonnig maar fris, een oostenwind zorgt hiervoor. Kleding door vele aangepast aan deze omstandigheden. Een enkeling (waaronder uw rapporteur) waagt zich in een korte broek.
De rit net zoals vorig jaar ook weer met (weg)kapitein Jo Timmermans.
De C-groep reed haar eigen rondje.
De rit zou voeren door De Baronie van ons mooie Brabant met hier en daar een grensoverschrijding naar onze Zuiderburen. Eerst in westelijke richting dus met de wind in de rug, Kees en Cees leidde de dans.

De rit verliep rustig, iedereen wellicht in gedachte terugdenkend aan het afgelopen seizoen. Een seizoen wat qua weersomstandigheden onstuimig begon, veel regen, wind en kou. Om uiteindelijk vanaf juli prachtig te eindigen, zo was het allemaal weer in balans. De gedachten gingen terug naar (onze) prachtige toertochten, Flupland, Asperen, de (verregende) Ardennen tocht, Gulpen, de twee daagse met een dag wind en regen en een dag bewolking en zon, Den Bosch zonder bollen, Willemstad met dubbele bollen. Individueel gaan de gedachte terug naar Alpe d’Huzes, Tour for Life, Dolomieten Marathon, de Eifel, Limburgs Mooiste, De fietselfstedentocht etc etc.

De rit verliep dus rustig, buiten een vermeende lekke band (lek, lek, lek, lek) en een plaspauze na 33 kilometer was er weinig aan de hand. Het weer was prachtig, de temperatuur fris, fietsende schaduwen op het asfalt en in de berm, prachtige zon en blauwe luchten. Via Schijf, Achtmaal, Rijsbergen werd de weg snel gevonden naar Jeugdland in Ulvenhout waar zoals gebruikelijk de koffie met appeltaart klaar stond. Jos hield nadat hij de B- en C-troepen had verzameld op het terras zijn toespraak en stelde vast dat we terug konden kijken op weer een pracht Rouleurs seizoen.
Op 15 november a.s. bij de algemene ledenvergadering gaan we terug- en vooruit kijken,  dus komt allen want iedere stem telt!

 

Marcel