Verslag clubwedstrijd zondag 06 april 2014
Een milde winter, vroeg voorjaar en weersvoorspelling met prima fietsweer voor de zondagochtend leken een garantie voor een grote deelname aan onze jaarlijks clubwedstrijd.
Jammer genoeg pakte dat anders uit. We telden ’s morgens om 08.30 uur 4 A- en 7 B-rijders aan de start.

Veiligheid voor alles, daarom had Kees Verheijen de avond ervoor de bochten  weer schoongeveegd.
De verkeersregelaars stonden ook dit jaar weer op tijd op de cruciale plaatsen zodat om 08.30 uur het startsein aan de Putvenseweg gegeven kon worden. De elf leden van onze Vereniging vertrokken in de A-categorie voor 7 ronden (36.4 km) en de B-categorie voor 6 ronden (31.2 km). Helaas ook dit jaar geen enkele dame in het peloton.
De eerste twee ronden werden in een rustig  tempo gereden. In de volgende ronden waren er diverse demarrages waarbij m.n. Toine Wentink en Gerald van Engelen herhaaldelijk het initiatief namen. Mede ook doordat op de Alphenseweg de wind recht op kop stond. Ondanks dat het niet hard leek te waaien kostte het voor enkele deelnemers te veel kracht om in het wiel van de voortdenderende groep te blijven. Daarnaast werden ze professioneel op het kantje gezet. Hierdoor ontstonden al snel verschillende kleine groepjes. Gevieren kwamen de B-rijders op de finish afgestormd waar Gerald van Engelen de sterkste bleek.
De deelnemers in de A-categorie hadden nog een ronde te gaan. Tot op de finish bleef het erg spannend. Rinus, Toine en Hugo gingen het uitmaken, waarbij Toine voor het tweede jaar in successie naast de eer met de bloemen en beker aan de haal ging.
Na afloop werden in Brasserie van camping Buitenlust onder het genot van de inmiddels traditionele koffie en appeltaart met slagroom de prijzen uitgereikt. Natuurlijk  werden eerst de verkeersregelaars en Kees Verheijen bedankt voor hun ondersteuning. Daarna werden, met een korte terugblik op de wedstrijd, de bloemen aan de winnaars uitgereikt door onze immer glunderende rondemiss Anneloes van Wingerden met de daarbij behorende beker voor de winnaar en bijbehorende wisselbeker. Leuk dat hierbij ook een aantal leden aanwezig waren die niet aan de wedstrijd hadden deelgenomen.
 De volledige uitslag:
A-Categorie:
1. Toine Wentink, 2. Hugo Kerckhaert, 3. Rinus Anssems, 4. Nico Zaal.
B-Categorie:
1. Gerald van Engelen, 2. Jos Wouters, 3. Kees van Wingerden, 4. Ad Koijen, 5. John Huijbregts, 6. Marcel van de Voorde, 7. Ruud Janssens.
 Johan

{imageshow sl=8 sc=8 /}

Wil je de foto's in een groter formaat zijn ga dan naar het album